Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Nemzet Agrárgazdasági Kamara kihelyezett ügyfélfogadást tart

keddi napokon 10.30 - 13.00 óra között Balatonfőkajáron az IKSZT termében (Művelődési Ház)

Falugazdász: Jáni Levente 06-70/1999 046

Személyes ügyintézés

Veszprém Mártiok útja 11.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő - Csütörtök: 8.00 - 16.00

Péntek: 8.00 - 12.00

Őstermelő igazolvány kiadásnak menetéhez az alábbi linken található információk nyújtanak segítséget:

http://www.kormanyhivatal.hu/download/0/3e/d0000/ugykor_bemutatas_31-35.pdf

.......................................................................................................

Az idei évben május 19-21. között, immár XXI. alkalommal kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal bíró Pápai Agrárexpo, amely a régió egyik legnagyobb rendezvényeként, családias környezetben mutatja be a mezőgazdasági szektor szakmai és szórakoztató elemeit, melyre ezúton tisztelettel várnak minden kedves érdeklödöt.

Agrarexpo plakat

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Gazdálkodó!

Amennyiben ÖN ŐSTERMELŐ és a falugazdász közreműködésével egységes kérelmet kíván benyújtani, úgy KÉRJÜK, HOZZA MAGÁVAL AZ ÚJ ŐSTERMELŐI PLASZTIK-KÁRTYÁJÁT, mert azzal az EGYSÉGES KÉRELEM BENYÚJTÁSA GYORSÍTHATÓ.

 

Az őstermelői kártya leolvasó segítségével gyorsabbá válik az ügyfél adatok betöltése, így jelentős mértékben csökken az adminisztrációra fordított idő. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy közös őstermelői kártya esetében a kártyán szereplő őstermelők közül mindenki kizárólag a saját nevében járhat el az egységes kérelem benyújtása során. Amennyiben Ön valamely családtagja nevében kíván eljárni, akkor mindenképp hozza magával a kitöltött és aláírt meghatalmazást. A képviselet igazolására szolgáló nyomtatvány a NAK portálról letölthető.

Az agrártámogatások igénylése vonatkozásában célszerű, ha az igénylő ügyfél személyesen jár el, és kér segítséget az elektronikus ügyintézésben a falugazdásztól, tekintettel arra, hogy az agrártámogatások igénybevételekor az igénylő ügyfél

  • szerez jogokat és kötelezettségeket;
  • rendelkezik az agrártámogatások igénybevételének alapjául szolgáló dolgaira vonatkozó pontos információkkal;
  • határozza meg, hogy mely agrártámogatásokat kívánja igényelni;
  • kell, hogy aláírja, vagy saját ügyfélkapuján jóváhagyja a kamarai meghatalmazást, amelynek keretében nyújthat segítséget az elektronikus ügyintézésben a NAK munkavállalója.

Amennyiben valamilyen oknál fogva még sem tud az igénylő ügyfél személyesen megjelenni a falugazdásznál, abban az esetben, a NAK-NY-73-as azonosító számú:

 „Meghatalmazás ügyfél képviselője részére Kamarai meghatalmazott előtti eljárásra (MH1)” elnevezésű 3.0 verzió számú nyomtatvány megfelelő kitöltésével más személy is eljárhat az igénylő ügyfél helyett és nevében a NAK munkavállalója előtt.

....................................................................................................................

Tisztelt Gazdálkodó!

AMENNYIBEN ÖN A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által működtetett FALUGAZDÁSZ-HÁLÓZAT MUNKAVÁLLALÓINAK TÉRÍTÉSMENTES ELEKTRONIKUS KÉRELEM BENYÚJTÁSBAN VALÓ KÖZREMŰKÖDÉSÉT KÍVÁNJA IGÉNYBE VENNI, úgy arra KIZÁRÓLAG A KAMARAI MEGHATALMAZÁS KERETÉBEN VAN LEHETŐSÉGE.

Tájékoztatjuk, hogy a 2017. évtől kezdődően a gazdálkodó ügyfélkapuját a falugazdász az elektronikus kérelem benyújtására nem használhatja.

Ha a kérelem benyújtásával kapcsolatban a falugazdász segítségét veszik igénybe az ügyfelek, akkor előtte célszerű időpontot egyezetni az esetleges sorban állás elkerülése végett. A gyorsabb ügyintézés érdekében az igénylőnek javasolt a benyújtáshoz minden szükséges dokumentumot előkészítenie és a benyújtáshoz magával vinnie, pl.:

  • fényképes személyazonosságot igazoló okmány
  • amennyiben nincs érvényes meghatalmazása a falugazdász részére, úgy kell az az igénylő elektronikus jelszava. (ha nincs ilyen jelszó vagy elveszett, újat kell igényelni az erre a célra rendszeresített G1040-02 Kérelem/adatszolgáltatás elektronikus úton történő intézéséhez szükséges jelszó iránti kérelem elnevezésű nyomtatványon, amely a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapjáról letölthető)
  • minden olyan dokumentum (állatorvosi igazolás, számlák, bizonylatok stb.), amelyek szükségesek az adott támogatási jogcímek igényléséhez
  • amennyiben már rendelkezik új plasztikkártya alapú őstermelői igazolvánnyal, azt mindenképp vigye magával a kérelem beadásához
  • amennyiben nem tud személyesen eljárni, akkor az igénylő meghatalmazottja kitöltve és megfelelően aláírva hozza magával a NAK-NY-73-as azonosító számú: „Meghatalmazás ügyfél képviselője részére Kamarai meghatalmazott előtti eljárásra (MH1)” elnevezésű nyomtatványt.

Kérjük, hogy a személyes adatokban történt változásokat (e-mail cím, telefonszám, lakcím, bankszámlaszám), feltétlenül jelezzék, mert sok esetben a támogatás kifizetése múlhat rajta. Különösen fontos a telefonos elérhetőség és e-mail cím megadása (amennyiben rendelkezik vele), a későbbi kapcsolattartás miatt!