Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tegyél Ma a Holnapért!

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény a közintézmények tulajdonában és használatában álló épület üzemeltetéséért felelős vezetője számára energiamegtakarítási intézkedési terv elkészítését írja elő. Ennek részeként az intézményeknek az épület használóit megszólító energiahatékonysági szemléletformálási kampányt is folytatniuk kell.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a közintézmények energiahatékonysági szemléletformálási programjainak megvalósítását segítendő, szabadon felhasználható információs plakátokat készített. A plakátok tíz különböző témakörben hívják fel a figyelmet azokra a mindennapi praktikákra, melyekkel energiamegtakarítás érhető el, ezáltal is csökkentve a környezet terhelését.  
Az adathordozón található plakátok szabadon felhasználhatók, az adott közintézmény saját logójával kiegészítve könnyedén egyedivé tehetők. Ezáltal hasznos elemei lehetnek egy-egy intézmény energiahatékonyságot ösztönző kampányának, aminek célja, hogy a munkatársak és vendégek nagyobb figyelmet fordítsanak a környezettudatosságra és az energiatakarékosságra.

A szemléletformáló plakátok letölthetők az alábbi kormányhivatali portálról:

https://filr.kh.gov.hu/ssf/s/readFile/share/9311/6515506061747826942/publicLink/MEKH%20szeml%C3%A9letform%C3%A1l%C3%B3%20plak%C3%A1tok.zip