Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet elkészíttetéséről

 

HIRDETMÉNY

Tisztelt Lakosság!

2018. március 8.-án csütörtökön 14:00-tól

LAKOSSÁGI FÓRUMOT tartunk Balatonfőkajáron.

Helyszíne:

Polgármesteri Hivatal

(Balatonfőkajár, Kossuth L. utca 8.)

Témája:

Balatonfőkajár Község településképét formáló építészeti elemekre vonatkozó előírásokat tartalmazó Településképi rendelet.

A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján az önkormányzatoknak rendeletet kell alkotniuk a településkép védelméről. A település építészeti karakterének minőségi alakulása érdekében településképi rendeletben kell szabályozni a község településképét formáló építészeti és természeti elemekre vonatkozó előírásokat, a helyi építészeti örökségek védelmét, a településképi szempontból meghatározó területeket és a településképi követelményeket. A településképi követelmény lehet területi építészeti, egyedi építészeti, valamint reklámokra, reklámhordozókra, reklámberendezésekre, cégérekre és reklámhordozásra alkalmas egyéb műszaki berendezésre, továbbá az egyéb műszaki berendezésekre vonatkozó követelmény. A rendelet a teljes közigazgatási területre készült, a településképi arculati kézikönyv (TAK) alapján. Balatonfőkajár Települési Arculati Kézikönyve elkészült, azt a Képviselő-testület 2017 év végén jóváhagyta.

Újdonságot jelent, hogy a helyi építési szabályzat a jövőben már nem tartalmazhat településképre vonatkozó előírásokat, illetve az, hogy a helyi építészeti védelemre vonatkozó előírások bekerültek a rendeletbe.

Az elkészült településképi rendelettel kapcsolatban lehetősége van a lakosságnak annak véleményezésére, észrevételek és javaslatok megfogalmazására a lakossági fórumon.

Kérjük, jelenlétével tisztelje meg a meghirdetett fórumot!

A Településképi rendelet megtalálható az önkormányzat honlapján (Hirdetmények)

 A partnerségi egyeztetés időtartama: 2018 március 1-19.

A "Partnerségi vélemény" tárgyú véleményeket levélben személyes érkeztetéssel az Önkormányzat Polgármesteri Hivatal címére (8164 Balatonfőkajár, Kossuth L. utca 8.) vagy e-mailen a bfkpolghiv@vnet.hu  címre kérjük megküldeni.

Balatonfőkajár településképi rendelete 2018 0301.pdf

településképi rendelet mellékletei 20180301.pdf

 

 

 

 

 

 

Balatonfőkajár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018.(I.8.) önkormányzati rendelete a településkép védelméről.pdf

1.melléklet - TAK.docx

2.melléklet - TAK.docx

3.melléklet - TAK.docx

4.melléklet - TAK.docx

5.melléklet - TAK.docx