Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bejelentés köteles tevékenységek

Nyilvántartások kereskedelmi tevékenységet folytatokról és szálláshelyekről

Termelői piac

Megtiltott tevékenységek

Vásár, piac, bevásárlóközpont

Társasházkezelő, ingatlankövetítő

Nyilvántartás a telephelyekről 2021.01.13.

Szálláshelyek nyilvántartása 2021.03.25....xls

Nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységről 2021.05.04.

 

 

 

Piaci rendtartás:

https://balatonfokajar.eoldal.hu/archiv/uploaded/4

 

Letölthető nyomtatványok:

(kereskedelem, ipar)

Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység - bejelentő.docx

Működési engedély iránti kérelem

3 sz. melléklet, változás bejelentése

Bejelentés szálláshely

Bejelentés ipari tevékenység folytatásáról

Telepengedély kiadása iránti kérelem

Telephely bejelentési és engedélyezési eljárásról szóló tájékoztatás

A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 57/2013. (II.27.) Korm. rendelet alapján.

Ipari tevékenység esetén a rendelet 3. mellékletében meghatározott adattartalommal kell írásban bejelenteni az ipari tevékenységet.

Az ügyintézéshez szükséges iratok:
1. Nem a kérelmező tulajdonában lévő telep esetében a telep használatának jogcímére (bérlet stb.) vonatkozó igazoló okirat (a tulajdoni lap kivételével)
2. Haszonélvezet esetében a haszonélvező, illetve közös tulajdon esetén a tulajdonostárs hozzájárulását igazoló okirat.

A bejelentés elbírálása: A bejelentés beérkezését követően a jegyző meggyőződik arról, hogy a helyi építési szabályzat, illetve annak hiányában az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 18. § (2) bekezdése szerint a bejelentésben feltüntetett telepen az adott tevékenység végezhető-e.
Amennyiben igen, úgy a jegyző a telepet nyilvántartásba veszi.

A telepengedélyezésével, bejelentésével és adatmódosításával kapcsolatos eljárások igazgatási szolgáltatási díja 5000.- Ft (35/1999.(X.13.) BM rendelet alapján), melyet Balatonfőkajár Község Önkormányzat 11748083-15428615 számú számlára kell befizetni.

A kérelem elbírálása során a jegyző köteles meggyőződni arról, hogy a helyi építési szabályzat, illetve annak hiányában az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 18. § (2) bekezdése szerint a bejelentésben feltüntetett telepen az adott tevékenység végezhető-e.

A tevékenységet jogerős telepengedély birtokában lehet megkezdeni.

Az ipari tevékenység végzője a telepengedély megadását, illetve a bejelentést követően a nyilvántartásban szereplő adatokban bekövetkezett változást, illetve az ipari tevékenység megszüntetését haladéktalanul írásban köteles bejelenteni.

Kapcsolódó jogszabályok:
A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 57/2013. (II.27.) Korm. rendelet